Az infraszauna szerepe a fogyókúra során

Gyakran gondot jelent megszabadulni néhány kg feleslegtől, mert nincs időnk elmenni edzőterembe vagy az egészséges étkezésre. Ilyenkor más segítség után kell nézni. Az infraszauna jótékony hatásai között, a felgyorsult kalóriaégetés is szerepel, vagyis jelentős szerepe van a fogyásban. Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor már nincs szükség mozgásra vagy nem kell odafigyelni a táplálékbevitelre.

Az infraszauna ugyanis nem helyettesíti a rendszeres testmozgást, csupán felgyorsítja a fogyást azáltal, hogy a meleg hatására a sejtek anyagcseréje felgyorsul. A felgyorsult anyagcsere, valamint az intenzív verejtékezés hatására, jelentős súlyvesztés tapasztalható szaunázás után, ám ez csak átmeneti állapot, mivel a vízpótlás után a súly egy része visszatér.

A verejték távozásával azonban a lerakódott salakanyagok is távoznak, aminek a visszatérését megakadályozhatjuk, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Az infraszauna rendszeres használata, valamint a napi rendszerességgel végzett torna és a helyes táplálkozás hamar meghozhatja a várt sikert a fogyásban.