A webshop készítés menete lépésről lépésre

A webshop készítés menete lépésről lépésre
Igényfelmérés és tervezés
A webshop készítés esetében is nagyon fontos a megfelelő marketing és stratégiatervezés, ahhoz, hogy a grafika, és a webshopba kerülő funkciók a lehető legnagyobb hatékonyságot érjék el. Részleteiben leírjuk a webáruház egyes aloldalainak szerkezetét, a főoldal, a kategóriaoldal, a termék adatlapok, a kosár és kassza, valamint az információs oldalak tartalmát dolgozzuk ki részletesen.

Arculattervezés
A webshop készítésnél fontos a megjelenés, mely az üzlet kirakatát képezi. Ezért a grafikusok minden webshopot az ágazathoz leginkább illeszkedő hangulatban, letisztult, átlátható szerkezetben, mégis egyedi, megragadó hatással alakítanak ki.
Webshop programozás
Ha meg van már egy kiváló terv és hozzá a legütősebb arculat, kell egy (vagy több) képzett programozó, aki a webre „önti” a webshopot. Rendkívül fontos, hogy a webshop minden egyes funkciója, legyen az egy egyszerűbb funkció, vagy egy összetettebb fejlesztés, hibátlanul és gyorsan működjön.
Egyedi fejlesztés
A webshop készítés területén igen széles a skála igényekben, funkciókban, és így árban is. Számos egyedi fejlesztés készült már, akár alaprendszerek kiegészítőjeként, akár teljesen különálló feladatrészként megvalósítva.