A tízparancsolat hatása az emberekre

tízparancsolat
Tízparancsolat

Az olvasása során mindenkinek más gondolatok fogalmazódnak meg a fejében. A tízparancsolat iránymutatás a helyes út felé. Egyesek a siker elérése érdekében mindent megtesznek. Megbántanak másokat, átgázolnak rajtuk azért, hogy megkapják azt, amit akarnak. Nem veszik észre, hogy rosszul cselekednek. Vannak olyan emberek, akik minden szót másokkal próbálják betartatni.

Gyakran úgy tesznek, mintha ők is az igaz utat követnék. Az egyik legnagyobb baj ezzel, hogy miközben embertársaik életét igazgatják, a saját maguk háza táján nem söprögetnek. A tízparancsolat támaszként szolgálhat. Az olvasása közben rájöhet arra, hogy mennyi hibát követett el az élete során. Rá fog ébredni, hogy mekkora szüksége van Isten kegyelmére, amit csak Jézus Krisztusba vetett hit által kaphat meg.

Ne zárkózzon el a Teremtőtől, hanem zárja mihamarabb a szívébe, hiszen csak így élhet boldog életet! A tízparancsolat betartásával erősödni fog a hite. Igaz cselekedetekkel óriási segítséget nyújthat másoknak. Ha az embert őszintén támogatják és hisznek benne, akkor nem ismer lehetetlent.