A Föld bolygó ezer arca

Sokszor az általános dolgokban rejlenek az igazi érdekességek. Talán bele sem gondolunk, hogy a Föld bolygó milyen különleges, izgalmas és változatos hely, aminek minden egyes része és szelete valami érdekességet rejt magában. Földünk mint bolygó önmagában is egyedi és különleges, ami a Naprendszerben való elhelyezkedésének köszönhetően alkalmassá vált arra, hogy bonyolult életformák fejlődjenek ki rajta.

A Föld bolygó felszíne olyannyira változatos, hogy az utazók néha úgy érezhetik, egy másik bolygóra érkeztek. Bolygónkon járhatunk kietlen sivatagokban, buja esőerdőkben, láthatunk szakadékokat, több ezer méter magas hegyeket, úszhatunk tavakban, folyókban és óceánokban is.

Vannak, akik mínusz negyven fokban fagyoskodnak az északi tájakon, és vannak, akik plusz negyven fokban izzadnak a délieken. A Föld bolygó változatos világában nemcsak az emberek érezhetik otthon magukat, de az a több millió állat- és növényfaj is, amely ezen a bolygón fejlődött ki. S éljenek bár szárazföldön vagy az óceánok mélyén, minden élőlény megtalálta a helyét ezen a színes planétán.