A fásli nélkülözhetetlen a sportban

fásli
fásli

Ez a szövött elasztikus szalag helyesen alkalmazva elosztott nyomást eredményez a testen. A fásli széles körben használt eszköz a sportoláshoz, aminek a célja a visszér kialakulásának a megelőzése, a rándulások, az ínszalagszakadások és a ficamok kockázatának csökkentése, illetve az ökölvívás és egyéb ütős sportok sérüléseinek minimalizálása. A visszerek megelőzése különösen fontos a sportolóknál, mivel az izomtérfogat növekedésével nő a testtömeg és a véredényekben keringő folyadék mennyisége.

A vérrel elárasztott vénákban növekszik a nyomás és megnyúlnak az érfalak. Emiatt a vér egy része elkezdhet szivárogni, tágult ereket és visszeres ödémát képezve. A fásli használata már abban az esetben is ajánlott, ha egy sportoló még csak a visszerek első jeleit észleli, vagyis felszínes hajszálereket lát a lábain. Súlyos visszér esetén, amikor sötét ödéma és kiterjedt érhálózat látható a lábakon, ajánlott szakemberrel konzultálni. A visszerek összetett formáinak kezelésére kismértékű nyúlással rendelkező rugalmas fáslit alkalmaznak. A sportban mindig fennáll az ínszalagok károsodásának veszélye. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, amikor az ízület hirtelen rossz helyzetbe kerül. Ezért a leggyakoribb sportsérülés a bokaficam, hiszen ehhez elég csupán rosszul rátámaszkodni a futás közben befelé forduló lábra. Az öntapadó fásli a ficamok és rándulások elkerülése érdekében tesz jó szolgálatot. Az edzés előtt ajánlott az olyan nagyobb ízületeket, mint a boka, a térd, a könyök és a csukló erősen megnyújtott és rugalmas öntapadó fáslival rögzíteni.

Ha egy sportoló éppen felépül a sérüléséből vagy már megrándult, elmozdult, megsérült az ízülete, akkor a rögzítéshez közepes nyúlású kötést ajánlott használni. Helytelen ütés esetén ez megfelelő helyzetben tartja a csuklóízületet és a hüvelykujjat az ökölhöz rögzíti, csökkentve a ficamok vagy a repedések kockázatát. Ezen kívül, az öntapadó fásli megakadályozza az első kézközépcsont törését, ami a bokszolók egyik leggyakoribb sérülése, illetve elnyeli az izzadságot is, így csökkentve a bőrirritációt.

  • Bejegyzés kelte:
  • Utolsó módosítás:
  • Szerző:
  • Kategória: Webáruház
  • Címke: