A dc-dc konverter különböző típusai

A Megaled oldalán mindenféle hasznos információt megtalál a LED lámpákról, áramgenerátorokról és egyéb kiegészítőkről. A dc-dc konverter is egy gyakori kellék, ugyanis átalakítja a feszültséget úgy, hogy a a bemenetre kapcsolt egyetlen feszültséget egy fix értékűre variálja. A dc-dc konverter több típusa is megtalálható, ez pedig befolyásolja, hogy a kimeneti feszültség magasabb vagy alacsonyabb lesz, mint a bemeneti. Ami a működését illeti, egy vezérlő ic leválasztja a bemeneti egységet, pontosabban feszültséget az induktivitásról, az ebben tárolt energia pedig feltölti a konverter kimeneti kondenzátorát.

Ha ennek vége, akkor ismét elkezdődik a folyamat. Fontos megemlíteni, hogy három fő típusuk van ezeknek az átalakítóknak. Az első a step-down konverter, ami csökkenti a feszültséget. A második a step-up, ami növeli, az utolsó pedig a step up/down, ami képes növelni vagy csökkenteni is a feszültséget. A dc-dc konverter akármelyik típusa megrendelhető a weboldalról, annak függvényében, hogy milyen igényei vannak a működtetésére.

A dc-dc konverterek megkaphatók úgy izolált, mit izolálatlan modellben is. Természetesen, fontos azzal is tisztában lenni, hogy mit jelent ez a kifejezés. Az izoláció jelentése, hogy teljes mértékben le van választva a kimenet és a bemenet. Az izolált típusokra nincs szükség a hétköznapi használat során, ugyanis igen drágának minősülnek a speciális kialakításuk miatt. A nem leválasztott modellek teljesen megfelelnek a mindennapi használatra, így hát olcsón megvásárolhatóak, és remekül teljesítik a feladataikat.

Amennyiben szeretne egy profi webáruházból rendelni hasonló termékeket, a www.megaled.hu oldalon mindent megtalál, amire csak szüksége lehet. A dc-dc konverterek széles választéka közül rendelheti meg azt a típust, amelyikre szüksége van, de hasznos információkat is megismerhet ezekről. Aki még nem jártas a témában és tanácstalan a vásárlás előtt, annak mindenképp érdemes megismernie a termékeket és a különböző típusokat, hiszen csak így érdemes vásárolni a webáruházból.