A biztonság kedvéért szükséges a kerékpár lakat

Meglehet, Önt is érte már az a kellemetlen meglepetés, hogy a gondosan leparkolt biciklijének hűlt helyét találta. Ilyenkor a kétségbeesés és önmarcangolás közepette, felmerül a kérdés: hol van a bicikli lakat, ami ettől megóvott volna? Helyesen fogalmazta meg a kérdést, csak sajnos már túl későn. Azért, hogy többé ilyen elő ne forduljon, mindenképp érdemes biciklije biztonságáról gondoskodni. Persze, abban az esetben, ha sajnálná, hogy valaki magával vigye azt. Márpedig akármilyen rozoga járgány is legyen, a gazdája szívéhez nő, és nem szívesen válik meg tőle. Főleg nem ilyen úton-módon.

Ebből kifolyólag érdemes utánanézni, hogy milyen bicikli lakat lehet hasznavehető. Ismeri a pár filléres lakatokat, ugye? Nem sok biztonságot nyújtanak azok. Könnyen leüti a rabló, és már viszi is kerékpárját. Ezért hát azt tanácsoljuk, hogy a lakat ára minimálisan annyi legyen, mint a bringája árának a 10 százaléka. Tehát ha a bicikli 50000 forintba került, akkor ne sajnáljon egy 5000 forintos lakatot megvásárolni. Mindig azt tartsa szem előtt, hogy a kerékpár biztonsága függ ettől.

Felmerülhet továbbá az a kérdés is, hogy milyen a jó kerékpár lakat? Ebben is segíthetünk. Bátran ajánljuk az Abus német gyártmányú lakatot, amely 15 fokozatú skálával rendelkezik. Az 1-4-es skálájú kerékpár lakat olyan személynek ajánlott, aki rövid időre hagyja el kerékpárját, és az alatt a rövid idő alatt is figyelni tudja azt. Ez tehát gyenge védelmet nyújt. Az 5-7-es már közepesen védi meg kerékpárját a tolvajoktól. Ha egy forgalmas vagy akár csendes környéken kell elhagynia biciklijét, ez a lakat kellő védelmet fog nyújtani mindkét esetben.

A nagyon jó lakatok számjelzései 8-15 között vannak, ezek már profi gyártmányok. Ha egy drága bringa tulajdonosa, ne habozzon, ezt kell választania! Hosszútávon nagyon kifizetődő. Hiszen, képzelje csak el, ahogy hosszú hónapok spórlásának az eredménye egyszer csak oda lesz! Nem érdemes ezt kockáztatni. Megnyugtató érzés, ha tudja, modern technológiájú kerékpár lakat van biciklijén, amivel a tolvaj nem tud elbánni. Webáruházunkban válogathat ezek közül.